Вищий антикорупційний суд на два місяці продовжив строк дії обов'язків, покладених на голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Про це повідомляє видання "Слово і діло".

 

"Клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Михайла Головка, – ред.), задовольнити. Продовжити підозрюваному на два місяці – до 25.10.2023, строк дії обов'язків, покладених на нього ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28.06.2023", – йдеться в рішенні.

 

Відтак на Головка поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Тернополя та Тернопільської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. 

 

 

Нагадаємо, 26 червня НАБУ та САП затримали голову Тернопільської облради "свободівця" Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на отриманні хабаря. В той день детективи НАБУ вилучили у Михайла Головка 600 тисяч гривень. Загальна сума хабаря становила 2,4 млн грн.

 

За оперативною версією, Головко та заступники голови Тернопільської ОВА Ігор Гайдук та Ігор Дем’янчук вимагали хабаря у бізнесмена Олександра Ярмоленка, власника великої місцевої фірми «Авакс Проф», за те, що облрада підпише акти виконаних робіт на ремонт вулиці Данила Галицького у Збаражі й оплатить уже зроблені роботи в рамках тендеру. 

 

28 червня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи Михайлу Головку і вже наступного дня його звільнили з-під варти під заставу у понад 805 тис. грн. 3 липня посадовець вийшов на роботу та дав першу пресконференцію після затримання. Втім, 7 липня Михайло Головко пішов на лікарняний, а 7 серпня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася навіть на час слідства відсторонити його від посади голови Тернопільської облради, відтак 21 серпня той вийшов на роботу і продовжив виконувати свої посадові обов'язки.

30.08.2023