786-й день війни Росії в Україні. Хроніка

19:20 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

 

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень.

Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Противник завдав авіаційний удар в районі населеного пункту Волфине Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, в результаті є жертви серед цивільного населення.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 9 атак в районах населених пунктів Твердохлібове, Кремінна Луганської області та Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Іванівка, Ямполівка, Торське Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське Луганської області та Терни¸ Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 15 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Часів Яр, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Противник також завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Дружба, Іванівське, Нью-Йорк Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Калинівка, Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 26 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Первомайське, Невельське Донецької області, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Юр’ївка, Новопокровське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Очеретине, Новобахмутівка, Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Побєда Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 16 разів намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Красногорівка, Урожайне, Водяне, Вугледар Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Парасковіївка, Костянтинівка Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 4 рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Мала Токмачка Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Червоне, Білогір’я, Щербаки, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, за підтримки авіації, здійснив 6 безуспішних атак на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Іванівка Херсонської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Понятівка Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районам зосередження особового складу та 1 пункту управління противника.

 

 

18:45 Країни НАТО поставлять Україні більше систем ППО, заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками Ради Україна-НАТО. Як повідомив генсек, міністри оборони країн НАТО домовились посилити і надати подальшу військову підтримку, в тому числі більше засобів протиповітряної оборони. Столтенберг додав, що на додаток до Patriot є й інше озброєння, яке можуть надати члени Альянсу, в тому числі ПЗРК SAMP-T; країни-члени Альянсу, які не мають таких систем, пообіцяли надати фінансову підтримку для їх придбання для України.

“НАТО визначила наявні можливості Альянсу, і є системи, які можуть бути надані Україні. Тож незабаром очікуйте на нові оголошення про можливості протиповітряної оборони для України. Я вітаю зусилля Німеччини, в тому числі нещодавнє рішення про надання Україні додаткової системи Patriot.”

 

 

18:10 Палата представників США провела процедурне голосування за чотири законопроєкти про іноземну допомогу. За підтримку процедури проголосували 316 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 94 – рішення було ухвалене. Очікується, що чотири законопроєкти про іноземну допомогу та протидію Росії, Ірану та Китаю будуть винесені в суботу, 20 квітня. У разі проходження в Палаті представників чотири законопроєкти вирушать до Сенату єдиним пакетом, остаточне затвердження завершиться після підписання президентом США Джо Байденом.

 

 

17:35 Китай є основним постачальником військового комплексу РФ, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен. За його словами, ці зусилля підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни. Блінкен додав, що Вашингтон дуже чітко дав зрозуміти Пекіну та іншим, що вони не повинні допомагати РФ у воєнних діях в Україні.

 

 

17:00 В Україні відкрився другий завод німецької компанії Quantum-Systems, повідомляє пресслужба компанії. Компанія Quantum-Systems спеціалізується на розробці, проєктуванні та виробництві малих безпілотних літальних систем. Очікується, що нове виробниче підприємство збільшить виробничу потужність до 1000 безпілотників на рік, в тім числі виробництво запасних частин.

"Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, і очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 людей. Quantum-Systems інвестує у виробництво близько 6 млн євро протягом наступних двох років. Для компанії це є вотум довіри до України та її співробітників і водночас свідчить про власну прихильність компанії надавати Україні довгострокову підтримку в захисті держави".

 

 

16:25 Наталю Гуменюк звільнили з посади керівниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня, повідомили у Генштабі ЗСУ. Раніше українські журналісти й експерти медійних організацій вимагали замінити керівницю Гуменюк на "більш компетентну особу" і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями, оскільки вона "забороняє висвітлювати воєнні злочини росіян та не дає показувати оборонців Херсонщини".

 

 

15:50 Країни G7 пообіцяли посилити українську ППО, пише DW з посиланням на фінальну заяву закордонних міністрів G7. Міністри також заявили, що розглянуть можливість використання заморожених російських активів для допомоги Україні.

 

 

15:15 Для РФ виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 сьогодні є фактично неможливим, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Він додав, що збиття Ту-22М3 є й певним тиском на пілотів бомбардувальників, оскільки вони тепер не будуть почувати себе в безпеці навіть у 300-кілометровій зоні. За словами Юсова, сьогоднішня операція не остання і це ще не все, що заплановано: "Сили оборони України будуть і далі "дивувати" в хорошому сенсі для нас противника. І результати так само будуть".

 

 

14:40 Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ, пише Reuters. Зазначається, що для захисту від безпілотників встановлюються гігантські металеві сітки, які майже повністю покривають будівлі нафтопереробних заводів з усіх боків. Вони утримуються швартовними канатами, прикріпленими до металевих стовпів, встромлених у землю.

 

 

14:05 71% респондентів повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, 61% також повністю довіряє військовим ЗСУсвідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" спільно з Українським ветеранським фондом 2–5 березня 2024 року.

 

 

13:45 Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину зазнимкувався біля знаменитої стели на в'їзді в Донецьку область, що розташована за 60 км від лінії фронту.

 

 

 

13:35 В Україні розробили безпілотник із дальністю польоту близько 3,3 тис. км, який здатний атакувати цілі в Сибіру, пише The Economist. Дрон "Сокіл-3000" розробило українське конструкторське бюро "Луч". Таким чином у зоні ураження ЗСУ можуть опинитися Урал чи Мурманська область, де розташовано близько 80 військових баз, зокрема місце базування стратегічних бомбардувальників, які обстрілюють Україну, – аеродром Олєнья.

 

 

 

13:20 Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems анонсував запуск другого підприємства виробництва дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік.

 

 

12:50 Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину провів нараду щодо безпекової ситуації й оглянув будівництво фортифікаційних споруд.

 

 

12:35 Удари Ізраїлю по Ірану не пошкодили іранських ядерних об'єктів, повідомили в МАГАТЕ. Раніше телеканал CNN із посиланням на американського чиновника повідомив, що удари Ізраїля по Ірану були націлені не на ядерні об'єкти, а на військовий радар поблизу Ісфахану.

 

 

12:20 Протиповітряна оборона Румунії несподівано отримала посилення американським комплексом боротьби з дронами M-LIDS, який був розгорнутий у складі 101-ої повітряно-десантної дивізії США, підрозділи якої зараз розгорнуті в Румунії.

M-LIDS (Mobile-Low Integrated Defeat System) є найновішою серійною антидроновою системою в армії США, що включає власну РЛС AN/TPQ-50, тепловізійні сенсори, засоби пеленгації, радіоелектронної боротьби та 30-мм автоматичну гармату XM914. До цього часу M-LIDS були поза межами США помічені лише у Кувейті. Відомо про першочергові плани Пентагону загалом замовити лише 45 таких комплексів, які мають посилити п'ять дивізій.

 

 

12:00 Протягом минулої доби російські війська з різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 111 населених пунктів на території 10 областей України, підтверджено ураження 182 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.

 

 

 

11:45 Російський дальній бомбардувальник Ту-22М3, який у ніч на 19 квітня здійснював ракетну атаку проти України, збили на відстані близько 300 кілометрів від України тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 у результаті спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України у взаємодії з Повітряними силами Збройних Сил України, повідомили в ГУР. Внаслідок ураження бомбардувальник зміг долетіти в район Ставрополя, де упав і розбився. Інший літак, який ішов за ним, був змушений розвернутися. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні. Один член 4-особового екіпажу військового літака, що впав у Ставропольському краї, загинув. Пошуки ще одного льотчика тривають. Це перше успішне знищення стратегічного бомбардувальника в повітрі під час бойового вильоту протягом повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Джерела в Силах оборони розповіли, що літак Ту-22М3 збили з комплексу С-200, який модифікували фахівці ГУР.

Це третій знищений Ту-22М3, один знищили 19 серпня безпілотником на військовому аеродромі в Новгородській області, ще один зазнав пошкоджень після удару БПЛА по аеродромах у Рязанській і Саратовській областях у грудні 2022 року.

 

 

11:25 Вокзал Дніпра після ранкової ракетної атаки по місту відновив роботуповідомили в  "Укрзалізниці".

 

 

11:15 На Дніпропетровщині після ранкового ракетного удару знеструмлено близько 2,7 тисячі побутових споживачів, повідомили в Укренерго. Через негоду знеструмлено понад 20 населених пунктів у Дніпропетровській, Полтавській та Сумській областях. З інших причин на ранок знеструмлено 385 населених пунктів у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях.

 

 

11:05 Продовжують цілодобово діяти обмеження споживання для промислових споживачів на Криворіжжі. На одній з теплових електростанцій виведено в аварійний ремонт енергоблок, повідомили в Укренерго. На інших продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після масованої ракетної атаки 11 квітня. На атомних електростанціях триває планова ремонтна кампанія. Сонячні електростанції в окремих регіонах дещо збільшили обсяг, в інших зберігається щільна хмарність. З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості можливе застосування графіків обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.

 

 

10:35 Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та у Кривому Розі, обмеження діють і сьогодні, повідомили в Міненерго. У зв'язку зі значними пошкодженнями енергооб’єктів та зниженням температури вчора ввечері (з 18 до 22 години) застосовувалися обмеження для промислових споживачів в усіх регіонах, окрім Херсонщини. Залучалася екстрена допомога з Румунії, Польщі та Словаччини. Обсяг залученої електроенергії становив близько 3% від добового обсягу споживання електроенергії. Станом на ранок також залучається екстрена допомога від операторів системи передачі цих країн.

 

 

10:15 Директор ЦРУ Вільям Бернс у виступі в Конгресі попередив, що без схвалення ними допомоги Україні вона може програти війну до кінця року, зазначивши, що

"з імпульсом, який надасть військова допомога як практично, так і психологічно, українці цілком здатні протриматися 2024 рік і зруйнувати зарозумілу думку Путіна про те, що час грає на його боці. Але існує цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року, або принаймні поставити Путіна в таке становище, коли він зможе, по суті, диктувати умови політичного врегулювання. Підтримка України зараз – це більше, ніж війна з Росією, йдеться також про Сі Цзіньпіна в Китаї, його амбіції та наших союзників і партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні. Це дійсно питання того, чи розуміють наші супротивники нашу надійність і рішучість – і чи розуміють це наші союзники і партнери".

 

 

10:05 Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав фермерів, які протестують, припинити блокування кордону. Після саміту Європейської ради в Брюсселі він розповів про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських бомбардувань, найближчий час може стати вирішальним для долі цієї війни, і заявив: "Хочу звернутися до всіх без винятку в Польщі не робити нічого, що може зашкодити Україні. Ми повинні будемо прийняти рішення, які захистять польський кордон і прикордонні переходи. Ми не можемо жодним чином завдати шкоди Україні в ситуації, коли вирішується доля війни". Дональд Туск наголосив, що польська влада не може допустити блокування переходів, які, згідно з останнім рішенням уряду, мають статус критичної інфраструктури, і вказав, що державні служби працюватимуть над розчисткою пунктів пропуску, припускаючи, що в цьому випадку не будуть потрібні прямі заходи примусу.

 

 

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

 

 

 

 

 

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

211,0% танків (з них 1,1% за минулий тиждень),

  79,8% бойових броньованих машин (з них 0,6% за минулий тиждень),

261,0% автомобільної техніки (з них 4,6% за минулий тиждень),

378,3% артилерійських систем (з них 4,5% за минулий тиждень),

 93,8% РСЗВ (з них 0,1% за минулий тиждень),

 54,0% засобів ППО (з них 0,4% за минулий тиждень),

 27,9% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,5% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

 

 

 

09:55 Ізраїль завдав ракетний удар у відповідь по Ірану, вибух було чути в Ісафахані, де неподалік розташовано кілька іранських ядерних об'єктів, зокрема Натанз, центр іранської програми зі збагачення урану. CNN, посилаючись на американського високопосадовця, передає, що Ізраїль проінформував США, що найближчими днями дасть відповідь Ірану, але США не схвалили відповідь.

 

 

09:50 Укрзалізниця після ранкової ракетної атаки по місту призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро", є затримки в прибутті поїздів. Тимчасово кінцевими зупинками є Нижньодніпровськ і Горяїнове.

 

 

09:45 Внаслідок російського ракетного удару вночі в п'ятницю, 19 квітня, у Дніпропетровській області загинули 8 осіб, 29 постраждали, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

У Дніпрі внаслідок ракетних ударів ворога по цивільній інфраструктурі частково зруйновано пʼятиповерховий будинок, пожежу локалізовано на площі близько 1 тис. кв. м. Загинули 2 особи, 20 людей постраждали, із них 12 було врятовано.

У Синельниковому частково зруйновано 4 приватні житлові будинки, пошкоджено 10. Загинули 6 осіб, зокрема 2 дитини, постраждали 6 осіб, з них дитина, врятовано 2 людини.

У Кривому Розі постраждали 3 людини.

 

 

09:35 Вночі російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Загалом ворог застосував 36 засобів повітряного нападу – 22 ракети різних типів та 14 ударних безпілотників:

- 2 крилаті ракети Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Рязань РФ);

- 14 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. РФ);

- 12 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 (Курська обл. та з акваторії Азовського моря);

- 2 крилаті ракети «Іскандер-К» (із Криму);

- 6 крилатих ракет Х-22 із дальніх стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 (з акваторій Чорного та Азовського морів).

У результаті протиповітряного бою знищено 29 повітряних цілей:

- 2 крилаті ракети Х-101/Х-555 (100%);

- 14 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (100%);

- 11 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 (92%);

- 2 крилаті ракети Х-22 (33%).

Уперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки МО України знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22. Під час сьогоднішньої атаки вперше знищено дві такі ракети.

За минулі сім днів було збито 46 із 46 (100%) запущених по Україні БПЛА.

 

 

 

 

 

09:25 Станом на 07:00 у Чорному морі, як і вчора, немає російських кораблів на бойовому чергуванні, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

 

 

09:20 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов уточнив, що наступальна операція Росії, яку прогнозують українські чиновники, ймовірно, розпочнеться в червні 2024 року.

•  Буданов 17 квітня також заявив, що Україна планує протидіяти майбутнім російським наступальним операціям, продовжуючи завдавати удари по військових об'єктах на території Росії.

• Як повідомляється, російські війська продовжують посилювати криптомобілізаційні заходи напередодні очікуваної наступальної операції Росії влітку 2024 року, але, ймовірно, їм буде важко швидко створити ефективні резерви оперативного і стратегічного рівнів.

• Українські посадовці пояснили, що український удар по російському військовому аеродрому в окупованому Джанкої (Крим) в ніч з 16 на 17 квітня завдав значної шкоди російській техніці протиповітряної оборони.

• Російські мілблогери використали жорстоке вбивство, скоєне азербайджанським мігрантом у Москві 18 квітня, щоб повторити заклики до подальших обмежень у російській міграційній політиці.

• Німецька влада затримала двох осіб, підозрюваних у пособництві Росії в її спробах вчинити диверсії на військовій інфраструктурі і логістиці країн – членів НАТО.

• Проєкт розслідувань"Схеми" Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода з посиланням на українську розвідку повідомив 17 квітня, що російська оборонна промисловість в системах навігації та зв'язку російських літаків "Сухой" використовує компоненти американського та японського виробництва.

 

 

09:05 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

 

08:55 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів і обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

Протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень.

Загалом, ворог завдав 11 ракетних та 78 авіаційних ударів, здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Вночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши крилаті ракети різних типів та БпЛА типу “Shahed”. Дані щодо цієї атаки уточнюються.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Орлівка Сумської області; Вовчанськ, Стрілеча, Борова Харківської області; Невське Луганської області; Ямполівка, Нью-Йорк, Новокалинове, Бердичі, Семенівка, Нетайлове, Селидове, Олександропіль, Красногорівка, Водяне, Вугледар, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Роботине, Новоданилівка, Оріхів Запорізької області; Кринки, Іванівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку ворог 4 рази атакував позиції наших захисників в районах Торського та Ямполівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 25 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Калинівка, Часів Яр, Новий, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 16 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 4 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, ворог здійснив 11 безуспішних атак позицій наших військ.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління, 2 артилерійських засобах, 1 станції РЕБ, 1 району зосередження особового складу та 1 складу боєприпасів противника.

19.04.2024